Європарламент погодив посилення санкцій проти Росії

Європарламент погодив посилення санкцій проти Росії

Європарламент голосуватиме за резолюцію щодо України 15 січня.

Члени Європейського парламенту погодили резолюцію щодо України.

Європейський парламент погодив резолюцію щодо ситуації в Україні, яка передбачає можливість посилення санкцій проти Росії.

У документі зазначено, що у разі будь-яких подальших дій РФ по дестабілізації України, Європарламент пропонує Європейській Раді розширити санкції на ядерний сектор і обмежити здатність російських підприємств для проведення міжнародних фінансових операцій, передає УНН.

Європарламент також закликає ЄС підтримувати обмежувальні заходи щодо російських фізичних осіб і сепаратистів, відповідальних за дестабілізацію ситуації на Донбасі до тих пір, поки Росія не почне повною мірою поважати і виконувати свої мінські зобов'язання і не змінить свій курс дій в Україні, передає Korrespondent.

Зокрема, мова йде "про повне і беззастережне виведення з України всіх російських військ, незаконних збройних формувань, військової техніки, бойовиків і найманців, забезпеченні постійного контролю на українсько-російському кордоні спеціальної моніторингової місією ОБСЄ та обмін усіма ув'язненими, включаючи Надію Савченко".

Крім того, Європарламент вимагає швидкої і більш істотної технічної допомоги Україні з боку Європейської комісії, а також ініціює направлення в Україну консультантів та експертів з інститутів ЄС.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що у четвер Європарламент закличе керівництво ЄС визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація