ІД створила "фабрику" смертників у Європі ще кілька років тому

ІД створила "фабрику" смертників у Європі ще кілька років тому

Фото: promova.info/

Вербувати мусульман в Європі для організації терактів ІД почала ще у 2012-2013 роках

Екстремістське об'єднання "Ісламська держава" створило в Європі "фабрику" з підготовки терористів-смертників для проведення терактів ще до 2014 року. Про це пише "ТАСС" з посиланням на The New York Times.

Зазначається, що вербувати мусульман, які проживають у Європі, почали ще у 2012-2013 роках. Такі факти видання наводить, посилаючись на "протоколи допитів підозрюваних, записи перехватів телефонних дзвінків та електронної пошти і звіту про низку судових слухань" в ЄС.

Окрім того, підкреслюється, що влада в ЄС применшувала значення ІД, вважаючи її меншим крилом "Аль-Каїди".

"Все це не виникло несподівано в останні шість місяців. Вони обмірковували напади в інших країнах з моменту переміщення угруповання в Сирії в 2012 році", - цитує видання генерал-лейтенанта розвідки Армії США у відставці Майкла Флінна.

"Це справжня фабрика. Вони роблять все можливе, щоб завдати удару у Франції або де ще в Європі", - цитує видання покази 21-річного підозрюваного у організації теракту в Парижі Реді Хаме.

Нагадаємо, що ІД розповсюдила відео, в якому зазначає, що готова припинити теракти в Європі за умови, якщо Європа і США припинять наносити авіаудари по позиціях "ІДІЛ" у Сирії та Іраку.

Окрім того, ісламісти вкотре заявили про свою відповідальність за брюссельські теракти і привітали своїх прихильників у тому, що трапилося.

При цьому, скандальний російський політик Володимир Жириновський в ефірі одного із федеральних телеканалів заявив, що РФ вигідні теракти в Європі. "Нехай вони там подихають і гинуть", - сказав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація