Шоколад зникне через 20 років

Через 20 років будуть продаватися генномодифіковані шоколадки у вигляді ікри. А справжню шоколадку треба буде довго шукати і дорого купляти.

Неприємну новину для любителів продуктів з бобів какао озвучили вчені з незалежної харчової експертної організації Гана у Великобританії. Фахівці пророкують, що незабаром вироби з шоколаду покинуть прилавки магазинів.

Виконавчий директор Джон Мейсон, голова дослідницького ради повідомив, що для вирощування цієї культури потрібно від 3 до 5 років, при цьому деякі фермери, які є вихідцями з бідних країн, просто не можуть дозволити собі стільки чекати.

Тому замість бобів какао садять більш дешеві і невибагливі рослини, такі як квасоля, горох і сочевиця, до того ж, керуються принципами не тільки економічними, але й харчовою цінністю, яка у даних представників сімейства бобових набагато вища, ніж у шоколаду, особливо в плані змісту природних білків .

Крім того, ґрунти виснажені настільки, що виробництво бобів какао скорочується з кожним роком, тоді як споживання шоколаду продовжує рости.

У 2008 році зростання цін на шоколад призвело до того, що з'явилися нові більш дешеві рецепти виготовлення цих солодких ласощів. Однак такі продукти не можна назвати шоколадом, ні з юридичної, ні з харчової точки зору.

Через 20 років справжній шоколад зникне повністю, замість нього будуть продаватися генномодифіковані шоколадки у вигляді ікри, повідомляють дослідники. У кращому випадку шоколадні вироби стануть рідкісним і дуже дорогим товаром, які зможуть придбати лише забезпечені жителі планети.

Читайте також:

У Франції створили човен з шоколаду

Рейтинг найпотаємніших бажань жінок: шоколад кращий за секс

Шоколад здатен замінити знеболююче

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: