"Беркут" на колінах попросив вибачення перед львів'янами

"Беркут" на колінах попросив вибачення перед львів'янами

Львівський "Беркут" став навколішки перед людьми / Фото: zik.ua

Священик закликав людей до прощення.

Бійці львівського батальйону спецпідрозділу МВС України "Беркут" на колінах просили вибачення у жителів міста за участь у міліцейських операціях проти активістів Майдану.

Два автобуси з бійцями "Беркута" прибули на львівський Євромайдан. Активісти "Самоборони" , "Правого сектора" і афганці влаштували живий коридор, яким під свист і крики "Ганьба!" і "На коліна!" бійці "Беркута" пройшли на сцену.

Незважаючи на прохання охорони утриматися від застосування сили, кілька людей намагалися прорватися до міліціонерів, погрожуючи їм словесно.

Близько тисячі людей скандували "На коліна!" і міліціонери це зробили слідом за своїм командиром.

Після того, як вони піднялися, капелан гарнізонного храму Петра і Павла УГКЦ отець Степан Сус звернувся до людей і закликав їх пробачити "беркутівцям", тому що християни повинні вміти прощати.

"Я недавно читав книгу " Любов до ворога", написану священиком , який спілкувався з колишніми солдатами через 50 років після закінчення Другої світової війни. І він побачив, що для тих , які так і не змогли пробачити своїх ворогів, війна тривала і через 50 років, а ненависть роз'їдала їхні душі. Зараз ми переживаємо таїнство прощення, адже кожен з нас має потребу в такому прощенні за свої гріхи. Ці хлопці помилилися і вони просять вибачення у нас, а ми, як християни, повинні пробачити їм", - сказав священик.

Після цього слово взяв командир львівського "Беркута" Ростислав Пацеляк і попросив від себе і від імені своїх підлеглих вибачення за дії силовиків, що призвели до загибелі людей.

У той же час, він підкреслив, що львівський "Беркут" не стріляв у людей і вони це засуджують.

"Коли надійшла команда йти на Майдан, ми розвернулися і самовільно, без документів повернулися з Києва", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що у Сімферополі "Беркут" зустріли оплесками та криками "слава".

Повʼязані теми:

Наступна публікація