Бойовики вступили в бій з силами АТО поблизу Щастя і обстріляли з артилерії Широкине

Бойовики вступили в бій з силами АТО поблизу Щастя і обстріляли з артилерії Широкине

Бойовики були активні поблизу Широкиного і Щастя. / Фото: Reuters

Терористи продовжують порушувати Мінські домовленості.

Бойовики у суботу, 16 травня, продовжували порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи цивільні об'єкти та позиції сил АТО, повідомляє прес-центр Антитерористичної операції.

Так, в районі Широкиного вони декілька разів відкривали вогонь з гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї. Окрім того, поблизу Новоселівки-2 і Широкиного гатили зі 120-мм ствольної артилерії. Працював тут і снайпер.

Поблизу міста Щастя Луганської області між українськими військовими і бойовиками відбулось бойове зіткнення. Бандити вели вогонь зі 120-мм мінометів, автоматичного станкового гранатомету (АГС-17) та стрілецької зброї.

Також терористи обстріляли позиції сил АТО на північний схід від населеного пункту Лозове з 152-мм артилерії та 120-мм мінометів. Окрім того, під вогонь автоматичного станкового гранатомету, крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї потрапила шахта Бутовка.

Окрім того, що бойовики ведуть вогонь по позиціях українських військових, вони активно проводять розвідку. Їхні безпілотники були помічені у небі над населеними пунктами Водяне та Маріуполь.

Тим часом, військовослужбовці одного з мотопіхотних батальйонів ЗС України завершили триденну роботу щодо ремонту водонапірної башти у селищі Бердянське, що знаходиться в декількох кілометрах від Широкиного. Ще 14 лютого у результаті вибуху ворожої міни половина населеного пункту залишилося без води. Всі необхідні будматеріали захисники Маріуполя придбали за власні та волонтерські кошти.

Нагадаємо, бойовики з гранатометів обстріляли житловий сектор Золотого на Луганщині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація