Еліта війська: українські морпіхи склали іспит на чорні берети

Еліта війська: українські морпіхи склали іспит на чорні берети

Навіть рік на фронті не скасував суворих нормативів для отримання відзнаки.

Морські піхотинці склали іспит на право носити чорні берети. Хлопців, які уже рік воюють на Приазов'ї, екзаменували смугою перешкод завдовжки 7 кілометрів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Навіть допуск до складання – це велике досягнення. Навіть хлопці, які перебувають тут в АТО, не порушують традиції й не одягають берет, поки не дадуть клятву", - розповів морпіх із позивним "Анархіст". Навіть зазираючи щодня в обличчя смерті на передовій, ці бійці мріють про відзнаку – чорний берет.

Морські піхотинці, що воюють в АТО, здобували право носити чорні берети

Морські піхотинці, що воюють в АТО, здобували право носити чорні берети

Разом із бійцями смугу перешкод долали їх інструктори і навіть капелан. Водні перешкоди, заміновані поля, штурм будівель і свист куль над головою – в таких умовах важить не лише фізична підготовка, а й моральна витримка. "Обстрілювали, щоб бійці високо голову не піднімали, щоб якомога нижче підповзати до противника", - пояснив боєць із позивним "Гном".

Омріяні берети вручив бійцям командир батальйону. "Морська піхота розпочинається не зі статуту, не з техніки, не зі зброї навіть. Морська піхота – це дух, певна життєва філософія воїна, вільного і завжди вірного", - наголосив капелан отець Андрій.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація