На Львівщині призвали до армії очільників сільрад та РДА

На Львівщині призвали до армії очільників сільрад та РДА

Фото: Reuters

Чиновники будуть мобілізовані до війська першими, запевнив обласний військовий комісар.

На Львівщині голови сільських рад та райдержадміністрацій отримали повістки до військкоматів і у разі оголошення нової хвилі мобілізації підуть до лав української армії.

Про це заявив обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, пише "Zaxid.net".

"Повістки вручали не лише головам сільських рад, але й головам РДА. Вони з'явилися до військкомату, уточнили дані, отримали мобілізаційне розпорядження. Якщо буде наступна хвиля мобілізації, ці голови підуть служити. Підуть, повірте мені. Я допомагав проводити п'яту хвилю мобілізації у Тернопільській області, тоді пішли служити і мери міст, і голови РДА", – наголосив він.

За словами Тіщенка, люди, які з'являються за повісткою для уточнення мобілізаційних даних, проходять медкомісію, а потім отримують мобілізаційний припис. Таким чином вони стають першими кандидатами на відправку до війська.

Зазначимо, згідно зі статистикою, Львівщина у другому кварталі 2016 року виконала план із набору призовників на 77,2%.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони України Степан Полторак розповів про початок демобілізації в Україні і наголосив, що поки що немає необхідності у новій хвилі мобілізації. До цього він також припустив, що мобілізацій може більше не бути взагалі. За словами Полторака, нині все залежить від ситуації на фронті та кількості охочих підписати контракт на службу у Збройних силах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація