В ОБСЄ назвали громадянство загиблого і постраждалих на Луганщині спостерігачів

В ОБСЄ назвали громадянство загиблого і постраждалих на Луганщині спостерігачів

Фото: Reuters

Машина з членами патруля ОБСЄ підірвалася на міні.

Загиблий член патруля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який підірвався на міні на непідконтрольній території Луганщини, був громадянином США.

Про це на брифінгу 23 квітня повідомив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, постраждалі в результаті вибуху спостерігачі – громадяни Німеччини та Чехії. Вони доставлені до лікарні Луганська.

Решта троє членів патруля з автомобіля, який не постраждав від вибуху, були доставлені на базу місії ОБСЄ, розташованої в цьому районі, зазначив Олександр Хуг.

Нагадаємо, 23 квітня в результаті вибуху автомобіля ОБСЄ біля села Пришиб на окупованій території Луганщини загинув один член місії, ще двоє отримали поранення. У місії уточнили, що шестеро патрульних рухалися на двох броньованих транспортних засобах, коли стався вибух.

Народний депутат України і член колегії у Міністерстві внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що загиблим виявився громадянин Великобританії Джозеф Стоун. Агентство Reuters з посиланням на МЗС Австрії повідомляло, що загиблий працівник ОБСЄ був громадянином США.

Також в результаті вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. Вона була доставлена до лікарні Луганська, де їй надали медичну допомогу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація