Книжки для дітей: п’ять новинок літа

Книжки для дітей: п’ять новинок літа

Фото: pixabay.com

Читайте на сайті ТСН.ua підбірку нових видань.

Пізнавальні та веселі, такі, що допомагають малюкам розібратися в емоціях, ‒ навіть улітку книжкові новинки для дітей вражають розмаїттям. 

Кейт Бакнелл "Голодний монстрик" (#книголав)

Австралійська дитяча письменниця Кейт Бакнелл створила невеличку серію книжок про монстриків, на яких за тих чи інших обставин перетворюються діти. Голодні, ліниві, пустотливі, сонні – вони нестерпно дошкуляють тим, хто поруч, але завдяки простим хитрощам мами швидко стають собою.

Авторка подає прості життєві ситуації, пропонуючи самим дітям подивитися на них збоку. Це дуже корисний досвід для малюків, можливість розібратися у своїх емоціях, зрозуміти причини поганого настрою та віднайти шляхи його покращення. Кейт Бакнелл демонструє реалістичний підхід до батьківська й виховання дитини. Її монстрики – це кмітливий й доволі милий урок самокритики для тих, кого заведено вважати янголятами. Українською перекладено дві книжки із серії: "Голодний монстрик" і "Лінивий монстрик".

Мо Віллемс, Тоні Дітерліцці "Історія Діви та Блохи" (Vivat)

На одній з вулиць Парижа є красивий будинок за ґратчастим парканчиком. У ньому мешкає симпатичне псятко Діва. Якось вона познайомиться із вуличним котом-гультяєм Блохою, який мав чудовий сміх. Між тваринами з дуже різними долями виникне дружба. Кіт розповідатиме пухнастій подрузі цікавезні історії, а вона покаже Блосі, що таке домашній затишок. Разом вони долатимуть свої найбільші страхи, досліджуватимуть велике місто, їстимуть сніданки й обіди…

Надзвичайно мила оповідь про дружбу, чуйність і взаємодопомогу, яка руйнує стале уявлення про те, що бувають відносини зразка "як кішка із собакою". Насправді, якщо мати добре серце, бути відкритим для спілкування, причин для конфліктів стає набагато менше.

Галина Вдовиченко "Чорна-чорна курка" (Видавництво Старого Лева)

Навіть якщо у вас немає крил, вони є у мрій. Тому треба просто вірити у себе, вдосконалюватися й не відступати. Саме з такою наполегливою мрійницею знайомить читачів Галина Вдовиченко. Її чорній-чорній курці "нецікаво лише їсти, пити, триматися свого подвір'я", вона хоче літати, "обстежувати територію, шукати, вишукувати, знаходити різні цікавинки, робити відкриття". І дарма подруги по подвір’ю не вірять її розповідям і планам, чорна-чорна курка влаштує курінь на дереві, заснує власний інформаційний вісник і дійсно знайде спосіб піднятися у небо.

Авторка створює цілу галерею яскравих образів, де є і пес, і кіт, і курчата…Але не думайте, що сільська атмосфера не сподобається міським дітям. Скоріше навпаки – зацікавить і урізноманітнить будні у мегаполісі. Та головне те, що ця книжка легко й ненав’язливо допомагає виплекати у дитині розуміння того, що виділятися, мати власну думку й мрії – це класно.    

Кріс Рідделл "Майстерня Вендела" (Чорні вівці)

Один з найкращих британських ілюстраторів, карикатуристів і авторів оповідань для дітей створює чудові книжки, які цікаво читати й роздивлятися. Малюнки Рідделла – це окремий світ, який дуже часто переважує друковане слово, що підтверджує і "Майстерня Вендела". Весела й повчальна історія розповідає про мишеня Вендела – винахідника, який так любив вигадувати нові пристрої, що часто забував спати. Але найгірше те, що герой книжки нехтував прибиранням, тому його майстерня й територія біля будинку перетворилися на сміттєзвалища.

Як справжній винахідник вирішить цю проблему? Звісно, вигадає нового робота! Прикро, але Вендел не турбується про тих істот, яким дає життя. Також він не застрахований від того, що його роботи можуть вийти з-під контролю… Тому звичайне прибирання перетворилося на боротьбу за будинок. Вендел неодмінно переможе, а маленький читач дізнається, що таке відповідальність і акуратність. 

Джеймс Метью Баррі "Пітер Пен" (#книголав)

Історія про дівчинку Венді, яка вирушає у подорож до острова Небувалія, щоб стати мамою тамтешнім загубленим хлопчикам і особисто Пітеру Пену, захоплює дітей від 1911 року. Екранізації, мультики, вистави ‒ образи твору сера Джеймса Метью Баррі надихали багатьох творчих людей на його інтерпретації. Книжка, що вийшла у видавництві #книголав, вирізняється тим, що поєднує задоволення від художнього тексту з навчальною складником.

Започаткована серія “I love English” дає можливість дітям молодшого шкільного віку вдосконалювати знання англійської мови, самостійно читаючи про епічну боротьбу Пітера з капітаном Гаком. Щоб полегшити це завдання, наприкінці книжки є стислий переказ твору українською, а щоб закріпити матеріал – завдання на запам’ятовування й уважність. Приємним додатковим бонусом видання є посилання на англомовну аудіоверсію "Пітера Пена", яку можна слухати разом із дитиною, адже іноземна мова в сучасному світі потрібна всім. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація