Напередодні поминальних днів бойовики на Донбасі обстрілюють цвинтарі

Напередодні поминальних днів бойовики на Донбасі обстрілюють цвинтарі

Місцеві через обстріли бояться йти на цвинтар. 

На ділянці передової перед окупованою Горлівкою, в зоні ООС, десятками вибухають ворожі снаряди та міни упродовж всього тижня. 

Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, лише напередодні, 7 травня, упродовж доби російські загарбники влаштували там чотири хвилі артилерійської навали.

Вони били у напрямку позицій українських військових, по лінії електропередачі, у бік кладовища, куди напередодні поминальних днів приходить чимало цивільних, цілили по автівці спостерігачів СЦКК. 8 травня на світанку на ділянці знову вибухнули важкі боєприпаси. 

"Це вчора (7 травня) ввечері прилетіло. Підпалило ось там траву і дивіться: 40 метрів — кладовище. Ми щойно бачили там цивільних — вони вчора там були, на початок обстрілу", — розповів військовий В’ячеслав.

Юрій з родиною мешкає у Північному, за кількасот метрів від цвинтаря, де похована його бабуся. Місцеві бояться йти на цвинтар. 

Напередодні, на ділянку фронту в районі Південного, Шумів та Північного прилітали та переорували землю 120 і 122-міліметрові артилерійські боєприпаси. Сьогодні зранку вибухали 152 снаряди. 

Ранком вибуховою хвилею вибило скло, адже хвиля була такої сили, що навіть штори позлітали. 
Біля цвинтаря ворог відкрив вогонь у бік спостережного поста СЦКК.

Новини з фронту: ворожі снаряди та міни десятками вибухають перед окупованою Горлівкою

Новини з фронту: ворожі снаряди та міни десятками вибухають перед окупованою Горлівкою

Нагадаємо, що у військовому шпиталі Харкова помер військовослужбовець Віктор Городніченко, якого 28 квітня в зоні ООС поранив російський снайпер. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація