Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Курятина стала лідером продуктового подорожчання 2011 року

За минулий рік в Україні найбільше подорожчала курятина, а лідери зниження цін - гречка та цукор.

Основні продукти харчування у 2011 році подорожчали на 10-15%. Про це свідчать дані Держстату по динаміці цін.

Найбільше - на 20% подорожчала за рік курятина - з 14, 93 тис. грн/тонна до - 18,195 тис. грн/тонна, пише Дело.

Яловичина і телятина, ціна на які в січні 2011 була зафіксована на рівні 23,54 тис. грн/тонна в грудні збільшилися до 28,1 тис. грн тобто на 19%. Свинина свіжа та охолоджена подорожчала з 24,029 тис. грн/тонна (середня ціна виробника) у січні-2011 до 26, 067 тис. грн до грудня 2011, тобто на на 8%.

Практично не змінилися, згідно з даними Держстату, ціни на вершкове масло - на початку 2011 року вони становили 43,55 тис. грн/тонна, в кінці року - 45,76 тис. грн. При цьому твердий сир подорожчав на 19%, кефір - на 12%, сметана - 10%.

Лідери за зниженням цін - крупа гречана та цукор завдяки підвищенню урожаїв гречки та цукрових буряків.

Гречка з початку 2011 року коштувала 10,1 тис. грн/тонна, а на піку дефіциту (липень 2011) ціна досягала 12,89 тис. грн. У грудні Держстат зафіксував ціну на гречку на рівні 7,69 тис. грн, тобто майже на 40% нижче від річного максимуму.

Цукор за рік подешевшав приблизно на 20% - з 6,47 тис. грн/тонна до 5,80 тис. грн/тону.

Як повідомлялось, за прогнозами експертів, продукти у 2012 році можуть подорожчати майже на 8%.

Читайте також:

Українські продукти помітять спеціальним маркуванням

В Україні очікують здорожчання овочей та падіння цін на сири

Продукти у 2012 році можуть подорожчати майже на 8%

Кабмін склав список соціальних харчів і контролюватиме ціни на них

У Києві можуть різко подорожчати "народні" продукти

Залиште свій коментар

Вибір редакції