Олександр Ярославський назвав умови активізації економіки Точка зору

Олександр Ярославський назвав умови активізації економіки

Бізнесмен не погоджується, що криза - несприятливий для інвестицій.

Ключові вимоги міжнародних донорів України в цілому збігаються з очікуваннями вітчизняних інвесторів. Таку думку висловив власник і президент DCH Group Олександр Ярославський у своїй колонці.

"Нівелюйте корупційну складову, знизьте адміністративний тиск на бізнес, забезпечте зрозумілі і прозорі правила гри - і тоді в країну прийдуть гроші", - підкреслив відомий бізнесмен.

За його словами, сьогоднішню кризу в українській економіці можна сприймати як виклик, на який системний структурований бізнес здатний дати адекватну відповідь.

"Щоб реалізувати наявний інвестиційний потенціал, необхідні відповідні умови. У держави не буде навіть основи для створення потужного і стійкого зростання без стабільної фіскальної позиції, оздоровлення банківської системи, швидких і ефективних економічних реформ",- зазначив Олександр Ярославський.

Він підкреслив, що економічний прогрес в країні можливий тільки за умови проведення системних реформ, які не будуть номінальними.

"Я категорично не згоден з думкою про те, що період кризи є несприятливим для інвестицій. В 2008-2009 рр., коли я почав вкладати гроші в Харків, щоб зробити його приймаючим містом Євро-2012, багато хто дивувалися, адже економічна ситуація в регіоні не мала до масштабних інвестицій. Але саме цей крок дозволив реалізувати унікальні проекти, створити додаткові робочі місця, завантажити потужності підрядних організацій тощо", - наголосив бізнесмен.

Як повідомлялося, Олександр Ярославський є найбільшим приватним інвестором підготовки інфраструктури України до Євро-2012 (загальний обсяг соціальних інвестицій перевищив $ 300 млн.) Бізнесмен, за підсумками 2015 року, займає 7-у сходинку рейтингу найзаможніших українців (за версією українського видання Forbes). Є бенефіціаром групи DCH (до 2007 р. - група "Укрсіб"), до складу якої входять підприємства таких секторів економіки, як фінанси, девелопмент, транспорт і тощо.

Наступна публікація