В Україні можуть заборонити хостели

В Україні можуть заборонити хостели

Фото: hiwashingtondc.org

У центрі Києві ліжкомісця в брудній оселі здають за 70-100 гривень.

Хостели в Україні можуть остаточно заборонити. У парламенті вже готують відповідний законопроект, який заборонить власникам житлових приміщень використовувати їх не за призначенням.

Хостели – дешевий та практичний спосіб переночувати, водночас, може принести багато проблем. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Хостел – перероблена під міні-готель квартира. Це сучасна та дешева альтернатива готелям, що прийшла до України з Європи. Та український варіант таких закладів не завжди відповідає будь-яким нормам.

Журналісти "Сніданку" вирішили на собі перевірити якість послуг в хостелі та переночувати в одному з таких – у центрі Києва на останньому поверсі "сталінки". Під'їзд – брудний, ліфт не працює. За 70 гривень запропонували переночувати на звичайному ліжку, а за 100 гривень – так зване VIP-ліжко, з новим, непошарпаним матрацом. На кухні – брудно. Сміття, таргани та нестерпний сморід. Саме такий сервіс ви отримаєте за 100 гривень. У хостелі - 16 ліжкомісць, і все це, в невеличкій кімнаті.

Бруд, сморід та сумнівний контингент роблять нестерпним життя сусідів. Утім, не всі хостели в Україні в жахливому стані, є й комфортні та зручні, в яких кількість спальних місць відповідає площі кімнати, є окремі полиці та шафи. Та найголовніше - чисто й охайно.

Сніданок перевірив, чи відповідають українські хостели європейським нормам

Сніданок перевірив, чи відповідають українські хостели європейським нормам

Повʼязані теми:

Наступна публікація