Як обрати якісний квас: поради продавців

Реалізація квасу з бочки має тривати не більше 3-х днів.

Літня спека створює попит українців на прохолодні напої. Бочки з квасом уже можна знайти в більшості міст нашої країни. 

У випуску Сніданку з 1+1 вирішили дізнатися, як перевірити якість цього напою.

Знайти велику бочку з квасом в Україні нині стало дуже важко. Санепідемстанції провели досить жорсткі перевірки та виявили різноманітні порушення, переважно пов'язані з незадовільними умовами зберігання квасу. Ємності погано мили, а сам квас розводили водою. Нині дистриб'ютори замість великої тари почали використовувати більш компактну.

Навіть попри відсутність документів якість квасу можна перевірити. Купуючи напій, слід зважати на такі моменти:

1) на пломбі з бочки має обов'язково зазначатися дата розливу напою;

2) продавець повинен особисто зірвати пломбу, відкрити кришку та випустити повітря. Лише після цього квас готовий до продажу;

3) згідно з нормами, у розпечатаній термобочці квас має зберігатися не більше трьох діб;

4) у квасі з простроченим терміном зберігання починають розмножуватися не тільки дріжджі, але й патогенні мікроорганізми. Вживання такого напою може призвести до отруєння.

Слід зазначити, що цього року ціна на квас коливається в межах 5-6 гривень за невелику склянку, тобто близько 20 гривень за 1 літр.

Нагадаємо, що квас є дуже корисним для організму людини. Окрім того, що цей напій освіжає і тамує спрагу, він стимулює метаболізми, позитивно впливає на стан нервової та серцево-судинної системи та підвищує кислотність шлунку. 

ВідеоЯкий квас п'ють українці

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: