ЗМІ порахували витрати Росії на операцію в Сирії

ЗМІ порахували витрати Росії на операцію в Сирії

Фото: Reuters

Основна частина витрат - бойові вильоти літаків і крилаті ракети.

Військова кампанія Росії в Сирії могла обійтися бюджету не менше ніж в 58 млрд рублів.

Про це свідчать підрахунки РБК.

Рік бойових дій російських ВКС в Сирії міг коштувати російському бюджету майже 56 млрд руб. Для порівняння, це в 12 разів менше, ніж затверджений бюджет чемпіонату світу з футболу в 2018 році.

Основні статті витрат російської армії в Сирії - бойові вильоти літаків і використання крилатих ракет. Протягом року авіація здійснила близько 13 тис. бойових вильотів, кожен з яких обійшовся бюджету від 3,5 до 5,5 млн млн руб.Загальна вартість цих вильотів - близько 50 млрд руб. Ще 2,8 млрд руб. російські військові витратили на запуск крилатих ракет морського і повітряного базування. Всього за 365 днів кампанії було запущено 56 ракет типу "Калібр".

В ході кампанії Росія втратила, за офіційними даними, чотири одиниці техніки: літак Су-24, збитий ВПС Туреччини, вертольоти Мі-8, Мі-28Н і Мі-35. Вартість втраченої техніки - 3,34 млрд руб.

Утримання особового складу на базі обійшлося військовому відомству в 2,1 млрд руб. Виплати сім'ям загиблих в Сирії військовослужбовців склали 60 млн руб.

Нагадаємо, Сполучені Штати назвали дії Росії в Сирії варварством, а не боротьбою з тероризмом.

Угода про припинення вогню, про яку домовилися США і Росія 9 вересня, зазнала краху після того, як авіація розбомбила гуманітарний конвой, що направлявся в Алеппо. Захід та сирійська опозиція звинуватили Росію та режим Асада в авіаударі, а Москва і Дамаск поклали провину на проамериканську коаліцію.

Втім, команда експертів Bellingcat ідентифікувала фрагмент боєприпасу, яким поцілили у гумконвой. Ним виявилася хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 - некерованої бомби радянського або російського виробництва. Такі снаряди використовує російська або сирійська авіація.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація