Богдана призначили главою Адміністрації президента

Богдана призначили главою Адміністрації президента

Андрій Богдан / Фото: УНІАН

Стало відоме ще одне кадрове призначення Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський призначив главою Адміністрації президента свого радника з юридичних питань, юриста партії "Слуга народу" та одного із членів передвиборчого штабу Зеленського Андрія Богдана.

Відповідний указ був оприлюднений сьогодні, 21 травня.

Сам Богдан напередодні на брифінгу після консультацій президента із главами фракцій Верховної Ради заявляв про те, що Зеленський хоче призначити на цю посаду  "людину з його найближчого оточення, якій він довіряє".

Підсумки зустрічі Зеленського та керівників депутатських фракцій

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, його заступниками та лідерами депутатських фракцій та груп щодо розпуску парламенту. Дивіться брифінг за підсумками зустрічі.

Опубліковано ТСН Live Вівторок, 21 травня 2019 р.

В інтерв’ю виданню TheБабель Богдан розповідав, що сам би хотів бути головою парламенту чи генпрокурором, однак планів таких не має.

Примітно, що Богдан не може обіймати державні посади за законом про люстрацію, оскільки обіймав різні посади в уряді Миколи Азарова, який наразі переховується на території Російської Федерації. Зокрема, у березні 2010-го він став заступником міністра Кабінету міністрів — урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. Згодом цю посаду скасували, а 2013-го Азаров повторно призначив Богдана уповноваженим Кабміну у сфері боротьби з корупцією. 

Сам Бодан підтверджував, що не може зайняти крісло глави АП через закон про люстрацію. Єдиним варіантом, яким міг скористатися заради роботи на державній службі, є отримання свідоцтва учасника бойових дій. Раніше юрист зазначив, що обійти закон і оформити таке посвідчення за бажання він би міг без проблем, бо не раз був в АТО у відрядженні. Але робити це, мовляв, не буде, тому що у військових діях не брав участь і "морального права на це не має".

Раніше також повідомлялося, що за словами близького друга і бізнес-партнера новооборанного президента, призначення юриста, який також працював на бізнесмена Ігоря Коломойського, стане для Володимира Зеленського ударом. Проти Богдана грають і його багаторічні добрі стосунки з колишнім заступником глави АП Віктора Януковича Портновим. На запитання, чи вони зараз спілкуються, Богдан прямо не відповів, а Портнов говорити про це відмовився.

Перед цим Зеленський звільнив Муженка і призначив нового начальника Генштабу ЗСУ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація