Ляшко у школі вчився мітингувати, а Янукович співав у хорі

Ляшко у школі вчився мітингувати, а Янукович співав у хорі

Олег Ляшко їздив на мітинги ще під час навчання у школі-інтернаті / Фото: facebook.com/Олег Ляшко

Політики розповіли про своїх шкільних класних керівників.

У зв"язку з оголошенням міністром освіти Дмитра Табачника конкурса за звання найкращого класного керівника газета "Сегодня" запитала в політиків, яким їм запам'ятався їх класний керівник.

Опозиційний нардеп Олег Ляшко визнав, що досвід мітингувати отримав ще в 1989 році завдяки своїй "класній".

"В інтернаті, де я закінчував 11 клас, в нас була класним керівником Галина Горда, яка завжди нас захищала від директора. Я був активний, їздив на мітинги, а вона мене прикривала. Якщо директор питав у неї: "Де Ляшко? Знову на мітингу?", то Галина Сергіївна йому відповідала, мовляв, немає, кудись вийшов", - розповів депутат.

За його словами, мітинги в них тоді були різні. Один з них почався через ящик горілки, який під час аварії випав з обкомівський "Волги". Людей це обурило, тому як часи тоді були не з кращих - в магазинах пусто, а чиновники "шикували", розповів Ляшко.

"В Чернігові через це почалися демонстрації, я на них їздив", - зазначив він.

 За словами Ляшка, зі всіма своїми трьома класними керівниками він підтримує зв'язок.

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов з теплотою згадує про свого першого класного керівника.

"Це було у славному місті Єнакієві, в 1961 році. Лариса Михайлівна тоді тільки закінчила вуз, їй був 21 рік. Вона у нас попрацювала рік і поїхала, але запам'яталася тим, що дуже любила дітей", - розповів Чечетов.

Міністр освіти Дмитро Табачник розповів, що його класний Володимир Чернівецький був блискучим математиком і веселою людиною.

"Кожні канікули ми подорожували - Севастополем, Керчю. Він, якщо чогось не знав, не соромився запитувати і вчитися", - розповів Табачник.

Вчителі теж згадують про учнів з теплотою. "Вітя був моїм помічником у класі, він умів привернути на свою сторону товаришів, - розповідала раніше "Сегодня" про Віктора Януковича його перша вчителька Ганна Загінні. - Як всі хлопці, любив займатися спортом, а ще конструювати літаки. У кружки різні ходив і на танці, і в хорі співав".

Повʼязані теми:

Наступна публікація