Не можна говорити, що Насіров чорний чи білий - Луценко

Не можна говорити, що Насіров чорний чи білий - Луценко

Фото: Кадр із "Право на владу"

Генпрокурор заявив, що Насіров не допустив витоку інформації.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував інформацію головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, який заявив, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров дав важливі свідчення, які дозволили затримати колишніх екс-керівників податкових інспекцій за часів правління Віктора Януковича.

Про це він заявив в ефірі "Право на владу".

За словами Луценка, спецоперація почала готуватися близько восьми місяців тому, коли Насіров очолював податкову службу і "на наші запити він надавав відповіді, швидко та оперативно". На уточнююче питання про те, чи Насіров співпрацює зі слідством, Луценко наголосив, що він виконував свою роботу і не допустив витоку інформації, який міг зірвати спецоперацію.

"Не можна говорити, що він чорний, і не можна говорити, що він білий", - сказав Луценко.

"Він виконував те, що мав виконувати", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу в розмірі 1 млн, а екс-керівника податкової інспекції Подільського району Олексія Ярошенко, якого звинувачують у співпраці та участі у схемах Януковича, відпустили із залу суду під особисте зобов'язання без браслета.

Зазначимо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Суддівське "милосердя" і скарби затриманих: нові подробиці справи екс-податківців

Суддівське "милосердя" і скарби затриманих: нові подробиці справи екс-податківців

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація