Савченко розповіла, що в суді говоритиме про Шевченка

Савченко розповіла, що в суді говоритиме про Шевченка

Надія Савченко / Фото: Getty Images

За словами правозахисників, вона зараз займається творчістю, багато пише і працює.  

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка розпочала сухе голодування 4 березняне скаржиться на умови утримання в російському слідчому ізоляторі та ретельно готується до завтрашнього засідання суду. 

Про повідомила член громадської спостережної комісії в Ростовській області Валентина Череватенко, передає "112 Україна".

"З боку Надії скарг на умови утримання не було. Камера, в якій вона утримується, (розрахована) на двох осіб, при цьому Надія утримується там одна. Є, відповідно, ліжко, стіл, стільці, полиці, на яких я бачила предмети, що належать їй. Вона займається творчістю, багато пише і працює... Є телевізор", - сказала Череватенко.

За її словами, українка ретельно готується до засідання суду 9 березня, на якому планує виступити із заключним словом.

"Вона готується до завтрашнього дня, почуває себе на сьогоднішній день, я б сказала, достатньою мірою, щоб бути впевненою і завтра виступати в суді. Вона ще сказала, що завтра день народження Тараса Шевченка, і вона збирається про це говорити", - підкреслила правозахисниця.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація