У Нацполіції з’явився новий керівник

У Нацполіції з’явився новий керівник

Фото: МВС

Ігор Клименко є генералом третього рангу та кандидатом психологічних наук.

Очільником Національної поліції України призначено генерала Ігоря Клименка.

Про це повідомили у пресслужбі Департаменту комунікації МВС України.

"Сьогодні, 25 вересня, уряд прийняв відставку голови Національної поліції Сергія Князєва та призначив нового очільника поліції. Ним став генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, який до цього обіймав посаду заступника голови Нацполіції України", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою новопризначений голова Нацполіції висловив вдячність за довіру і запевнив, що продовжуватиме реформи у НПУ.

"Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави – Національну поліцію України. Водночас розумію надвідповідальність та важливість цієї посади. Завдання номер один – покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи – профілактика злочинності, насамперед її вуличним проявам, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху", ‑ сказав він, зазначивши, що активно продовжуватиме роботу у напрямку протидії насильству у сім’ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин.

За його словами, окремим питаннями буде налагодження співпраці поліції з територіальними громадами, а також розвиток та використання IT-компонентів у побудові відомства.

Зазначимо, до призначення керівником Нацполіції генерал поліції третього рангу Клименко був заступником голови НПУ. Також працював психологом в управлінні МВС в Харківській області та центральному департаменті, був миротворцем у Косово, брав безпосередню участь в АТО на Донбасі. Координатор процесу реформування правоохоронного відомства у тісній співпраці з іноземними партнерами. Нагороджений відомчими відзнаками МВС України та медаллю "Захиснику Вітчизни". Кандидат психологічних наук.

Нагадаємо, 21 вересня кілька активістів та нардеп повідомили, що колишню дружину тодішнього очільника Нацполіції України Сергія Князєва Вікторію разом із двома українцями і громадянином Хорватії затримали на польському кордоні під час спроби провезти незадекларовані 650 тисяч євро.

Наступного дня Князєв подав у відставку.

Польські правоохоронці підозрюють українців, серед яких ймовірно ексдружина Князєва, у відмиванні грошей.

Державне бюро розслідувань підозрює, що дії львівських митників були неправомірними, коли вони дозволили вивезти з України до Польщі незадекларовані 650 тис. євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація