Експерти назвали найбезпечнішу авіакомпанію світу

Експерти назвали найбезпечнішу авіакомпанію світу

Фото: Facebook/Finnair

Останні місця в рейтингу - перевізники з Росії, Ефіопії та Індонезії.

Фінська компанія Finnair визнана найбезпечнішим авіаперевізником світу у 2018 році. Це випливає зі звіту гамбурзького Центру досліджень авіакатастроф (JACDEC), оприлюдненого в четвер, 3 січня.

JACDEC щороку публікує рейтинг безпеки пасажирських авіаперевізників. До рейтингу входять 100 найбільших авіакомпаній світу. Друге місце у 2018 році посіла авіакомпанія Scoot (Сінгапур), третє - Norwegian Air Shuttle (Норвегія). Компанія-переможець 2017 року - Emirates - опинилася на четвертій позиції. П'яте місце посіла іспанська Air Europa, передає інформагенція dpa.

Німецька Lufthansa опинилася на 21-му місці. Останні місця в рейтингу безпеки авіаперевезень посіли перевізники з Росії, Ефіопії та Індонезії.

Літаємо вчетверо безпечніше, ніж 25 років тому

Упродовж останніх 25 років рівень безпеки авіаперевезень зріс у чотири рази, зазначають у JACDEC із посиланням на статистику.

"Стовідсоткової безпеки ніколи не буде, але з огляду на чотири мільярди пасажирів щороку літак є одним із найбезпечніших видів транспорту", - цитує dpa експерта Центру дослідження авіакатастроф Яна-Арведа Ріхтера.

Загалом у 2018 році внаслідок аварій літаків загинули 562 людини. У 2017 році було 40 жертв. За даними JACDEC, найбільш ризикований етап польотів - приземлення (35,6 відсотків аварій). Ще 14 відсотків аварій припадають на етап злету літаків.

Рейтинги JACDEC базуються на статистиці аварій авіакомпаній за останні 30 років, специфіці країн, в яких вони працюють, особливостях маршрутів та інших факторах.

Рейтинг від AirlineRatings

У той же день веб-сайт AirlineRatings.com оприлюднив власний рейтинг топ-20 найбезпечніших авіаліній світу. За версією цього сайту, найбезпечнішими є австралійський перевізник Qantas. До кращих у рейтингу AirlineRatings.com також потрапили Finnair, Emirates, німецька Lufthansa, Austrian Airlines, British Airways та інші.

Лоукост WizzAir назвали одним із топ-10 найбезпечніших бюджетних авіаперевізників світу. 

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація