Команда Навального відмовилася анонсувати нові протести

Команда Навального відмовилася анонсувати нові протести

Фото: Штаб Навального / twitter

Рішення ухвалили через те, що до учасників протестів все більше застосовуються насильства, репресії і переслідування.

Команда російського опозиціонера Олексія Навального відмовиться від колишнього формату проведення вуличних акцій і не буде заздалегідь попереджати своїх прихильників про можливі мітинги.

Про це розповів соратник Навального Леонід Волков повідомляє "Голос Америки".

За його словами, таке рішення ухвалили через те, що до учасників протестів все більше застосовуються насильства, репресії і переслідування.

"Вуличних протестів в тій формі, в якій ми їх бачили в січні цього року, більше не буде. Але в цьому немає великої проблеми. Вони (влада РФ) показали, що готові збільшувати рівень репресій, і явно готові йти на те, щоб застосовувати ще більше насильства до протестувальників", — говорить Волков.

Соратник Навального уточнив, що такі протести не будуть підготовленими або запланованими. Волков впевнений, що вони виникнуть спонтанно, як це сталося, наприклад, в Тунісі в 2011 році.

"Це не означає, що протестів більше не буде взагалі. Але наступний протест не буде підготовленим або запланованим, ми не будемо оголошувати, що призначаємо акцію протесту на конкретний день, що готуємо її, не будемо поширювати матеріали про це. Останні дії Путіна зробили це неможливим. Але це всього лише означає, що протест спалахне спонтанно, як це сталося в Тунісі в 2011 році. Це добре? Ні. Це неминуче? Так", — додав він.

Політик вважає, що російській опозиції потрібно вміти перегрупуватися і реорганізуватися.

"Ми повинні бути як вода. Вони хочуть за нас вдарити, а ми текучі і гнучкі, ми цілком здатні перегрупуватися і реорганізуватися, і до будь-якої нашої нової іпостасі, до будь-якої нової форми нашої організації путінський режим буде не готовий. Рівне це зараз ми і робимо, перебуваємо в процесі такої реорганізаці", — підсумував Волков.

Раніше стало відомо, що мережу штабів Олексія Навального закривають. Збереження роботи в нинішньому вигляді неможливо.

Нагадаємо, що суд у Москві обмежив роботу фонду Навального: прокуратура просить визнати його екстремістським. Це сталося на наступний день після припинення діяльності штабів Навального за позовом про екстремізм.

2 лютого суд в Москві прийняв рішення про заміну Олексію Навальному, який після лікування від отруєння повернувся в РФ з Німеччини, умовного терміну на реальний.

26 лютого Навального етапували з СІЗО "Матроська Тиша" в колонію у Володимирській області. Його команда заявила, що виправна колонія №2 — це одна з найбільш режимних зон, так звана "червона".

В кінці березня російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив голодування. Причина — до нього не допустили лікарів для планового обстеження після отруєння.

Новини світу: Росія атакує опозицію – прихильники Навального не зможуть обиратися до парламенту

Новини світу: Росія атакує опозицію – прихильники Навального не зможуть обиратися до парламенту

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація