Путін поговорив з Асадом щодо перемир'я у Сирії

Путін поговорив з Асадом щодо перемир'я у Сирії

Фото: Reuters

Лідери двох країн домовилися про подальшу співпрацю.

Президент РФ Володимир Путін та президент Сирії Башар Асад провели телефонну розмову, обговорюючи подальшу співпрацю та можливість перемир'я у Сирії.

Про це повідомили у прес-службі Кремля.

"Обговорювалися різні аспекти сирійської кризи в світлі завдань з реалізації російсько-американської заяви (як співголови Міжнародної групи підтримки Сирії) про припинення з 27 лютого 2016 року бойових дій у Сирії", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби Кремля, Асад назвав пропозиції цієї заяви "важливим кроком у напрямку політичного врегулювання", а також запевнив, що сирійський уряд готовий сприяти встановленню перемир'я.

До того ж наголошується, що Путін і Асад зауважили важливість продовження безкомпромісної боротьби з ІД, "Джебхат ан-Нусра" та іншими терористичними угрупованнями.

Нагадаємо, раніше США і Росія погодили умови сирійського перемир'я. Згідно із домовленностями, опівночі 27 лютого в Сирії повинні бути припинені бойові дії. Умови укладеної угоди, запропонованої США та РФ, раніше оприлюднив глава Росії Володимир Путін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація