Росія офіційно не визнавала паспорти "Л/ДНР" - Пєсков

Росія офіційно не визнавала паспорти "Л/ДНР" - Пєсков

Фото: Reuters

Пєсков пояснив, що люди можуть користуватися послугами російських залізниць та готелів в окремих випадках, виключно з гуманітарних міркувань.

Росія офіційно не визнавала паспорта осіб, які проживають на території самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Про це повідомив "Интерфакс" з посиланням на прес-секретаря президента Дмитра Пєскова.

Так, Пєсков відповів на запитання, чи зможуть власники паспортів "ДНР" та "ЛНР" користуватися послугами російських залізниць, авіакомпаній і готелів. Він пояснив, що люди можуть користуватися цими послугами в окремих випадках, виключно з гуманітарних міркувань, якщо в особи, наприклад, став непридатним український паспорт, і вона не могла отримати інший документ.

"Це не офіційне визнання паспортів, ідеться про окремі рішення, які могли прийматися муніципальними, місцевими органами влади, а також різними компаніями, виходячи виключно з гуманітарних міркувань, керуючись необхідністю дійсно гуманітарної допомоги цим людям, які проживають в районах Донбасу", - сказав Пєсков.

"Виходячи з цих гуманітарних міркувань, такі ситуації дійсно можливі", - додав він.

Однак Пєсков підкреслив, що жодного офіційного визнання таких паспортів не було.

"У цих громадян просто немає іншого виходу, їм необхідно гуманітарне сприяння", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше в російських ЗМІ почала поширюватися інформація про те, що на території РФ почали визнавати паспорти, які видають бойовики терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Журналісти під час свого розслідування встановили, що за фейковими документами терористичних угрупувань в Росії можна купити квиток на поїзд чи літак, або ж забронювати номер в готелі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація