У французьких Альпах зійшли лавини: є постраждалі

У французьких Альпах зійшли лавини: є постраждалі

Фото: Reuters

Під лавину, що зійшла біля містечка Самоен, потрапило подружжя.

Два лижника загинули, один пропав безвісти в результаті сходження лавин у неділю у французьких Альпах в департаменті Верхня Савойя регіону Овернь-Рона-Альпи, повідомляє газета Le Dauphine Libere.

Під лавину, що зійшла біля містечка Самоэн, потрапила подружня пара. Жінку госпіталізували в Салланш, а її чоловік досі не знайдений. Погодні умови не дозволяють рятувальникам продовжувати пошукову операцію.

Друга лавина зійшла недалеко від містечка Валлорсин, під снігом опинилися три бельгійських лижника і інструктор. Один з лижників помер, інший отримав травму спини і був госпіталізований в місцевий госпіталь у важкому стані.

Ще одна лавина зійшла на схилі Егюйетт-де-Позетт. На місці під снігом був виявлений лижник без ознак дихання, рятувальникам вдалося реанімувати його, але пізніше він помер у шпиталі. Через дві години в цьому ж районі лавина накрила групу з трьох лижників. Двоє не отримали ушкоджень, а третій госпіталізований з важкою травмою голови.

Четверта лавина зійшла на одній з трас курорту Аворіаз. Постраждалих в результаті сходу немає.

У п'ятницю повідомлялося, що чотири лижника загинули, один пропав безвісти, один поранений в результаті сходу лавини на гірськолижному курорті Антрон в департаменті Альп-Марітім.

На Харківщині лавина ледь не вбила дитину

На Харківщині лавина ледь не вбила дитину

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії в результаті сильних снігопадів на гірськолижному курорті Церматт в Альпах застрягли близько 13 тисяч лижників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація