У Мережі з'явилося відео вибуху в Анкарі

У Мережі з'явилося відео вибуху в Анкарі

Фото: Reuters

За останніми даними, жертвами вибуху стали щонайменше 28 осіб.

Камера відеоспостереження зафіксувала момент вибуху в Анкарі.

На девятисекундному відео показана жвава вулиця в центрі турецької столиці, на проїжджій частині — легкові автомобілі та автобус. Раптово відбувається потужний спалах. 

Командування збройних сил назвало вибух терористичним актом. За словами джерела в спецслужбах, за терактом могли стояти бойовики Курдської робочої партії, яка вважається в Туреччині терористичною організацією, так і "Ісламської держави".

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган через вибух в Анкарі відклав свій візит в Азербайджан, а прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу — поїздку до Брюсселя.

Вибух стався в розпал години пік в адміністративному центрі турецької столиці, недалеко від штаб-квартири збройних сил, парламенту і урядових будівель.

Підрив замінованого автомобіля був здійснений на перехресті в той момент, коли на червоний сигнал світлофора зупинився транспорт, що перевозить військовий персонал Генштабу Туреччини. На місці вибуху виникла пожежа.

З початку року в Туреччині відбулося вже кілька терактів. Так, 18 січня, невідомі підірвали поліцейський автобус, в результаті чого двоє правоохоронців загинули і п'ятеро отримали поранення.

Менш ніж за тиждень до цього – 12 січня – смертник підірвав себе в центрі Стамбула. Жертвами цього теракту стали 11 туристів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація