У турецькому місті пролунав вибух, є поранені

У турецькому місті пролунав вибух, є поранені

Ілюстрація / Фото: Reuters

Місто Бурса популярний серед іноземних туристів.

Щонайменше, сім осіб поранені в результаті вибуху бомби в місті Бурса на північному заході Туреччини.

Як повідомили турецькі офіційні особи, бомбу у Великій мечеті Бурси підірвала жінка-смертниця.

На фотографіях з місця трагедії видно відірваний торс людини, що лежить поруч з мечеттю. Судячи з усього, це частина тіла належить жінці, яка себе підірвала. На місце вибуху прибули машини швидкої допомоги і пожежники, повідомляє турецьке державне агентство Анадолу.

Місто Бурса популярне серед іноземних туристів. Поруч з місцем вибуху знаходяться мечеть часів Оттоманської імперії та міський базар.

Останнім часом у Туреччині було кілька подібних нападів джихадистів угруповання "Ісламська держава" і курдських повстанців.

У вівторок уряд США оприлюднив попередження для своїх громадян, заявивши про наявність "надійних відомостей", що в Туреччині терористи представляють реальну загрозу для американських туристів.

Нагадаємо, 9 квітня в Стамбулі прогримів вибух. Це сталося в центральній частині міста. Зокрема, вибуховий пристрій здетонував поблизу центрального району Меджидиекой.

Вибухівка залишили в нейлонової сумці. В результаті вибуху постраждало три людини. Місце вибуху оточила поліція. Також були евакуйовані відвідувачі сусідніх торгових центрів і посилена охорона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація