Україна вступить до НАТО раніше, ніж до ЄС – Кулеба

Україна вступить до НАТО раніше, ніж до ЄС – Кулеба

Фото: Associated Press

За його словами, за 5 років Україна має бути повністю взаємосумісною із Альянсом.

Віцепрем’єр-міністр із євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна стане членом НАТО раніше, ніж членом Європейського союзу.

Про це він розповів в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Я вважаю, що ми у НАТО вступимо раніше, ніж у ЄС", - зазначив Кулеба.

За його словами, за 5 років Україна має стати повністю взаємосумісною із Альянсом, і залишиться лише останній крок – політичне рішення НАТО про початок процедури вступу України.

"Політичне рішення про те, що Україна буде членом Альянсу, було ухвалене ще у 2008 році. Але наступний етап – початок процедури вступу. Ми за п'ять років хочемо виконати наше домашнє завдання, спільно з Альянсом, тому що інтеграція – це двосторонній процес. І через п'ять років ми хочемо сісти з ними за стіл і сказати: хлопці, ми готові, тепер ваша черга", - пояснив віцепрем’єр.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба у межах засідання Комітету асоціації Україна-ЄС виступив з новими ініціативами, які європейські партнери зустріли позитивно. Зокрема, за його словами, йдеться про новий додаток до Угоди про асоціацію в сфері юстиції, про поглиблення секторальної інтеграції в сфері енергетики і цифрового ринку.

"Усі союзники погодилися, що Україна стане членом НАТО" - Столтенберг дав інтерв'ю ТСН.Тиждень

"Усі союзники погодилися, що Україна стане членом НАТО" - Столтенберг дав інтерв'ю ТСН.Тиждень

Повʼязані теми:

Наступна публікація