В ЄС мізкують над відповіддю на кібератаки - Могеріні

В ЄС мізкують над відповіддю на кібератаки - Могеріні

Фото: Reuters

Кіберактивність несе загрозу європейській безпеці - заявила Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки.

Рада Європейського союзу на рівні міністрів закордонних справ під час засідання у Люксембурзі 15 жовтня розглянула питання посилення відповідальності за кібератаки проти європейських інтересів.

Про це повідомила Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки – віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні, - пише Укрінформ.

"Ми розмірковуємо разом над тим, як здійснювати спільну діяльність з протидії кібер-активності. Це обговорювалося сьогодні і це є предметом обговорення всередині Європейського Союзу, як посилити нашу відповідь на кібер-активність, яка несе загрозу європейській безпеці", - заявила вона.

ГРУ неодноразово здійснювало кібератаки проти латвійських держорганів

ГРУ неодноразово здійснювало кібератаки проти латвійських держорганів

Нагадаємо, 4 жовтня представники Нідерландів та Великої Британії повідомили про розкриття масштабної кібероперації офіцерів ГРУ Росії проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яку ті намагались здійснити у квітні 2018 року. На брифінгу зокрема зазначили, що серед росіян було четверо офіцерів, які прибули до штаб-квартири ОЗХЗ на автомобілі із безліччю пристроїв для можливого зламу мережі.

Там на брифінгу вони також розповіли про діяльність російських шпигунів і в багатьох інших країнах.

Після цього відбувся ще один брифінг – цього разу в США. Там влада висунула офіційні звинувачення семи росіянам, яких вважають співробітниками ГРУ РФ та винними у кібератаках. Серед них були й ті четверо, яких напередодні спіймали у Нідерландах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація