Побудуй власний Емпайр-Стейт-Білдінг. Гра на ТСН.ua

Побудуй власний Емпайр-Стейт-Білдінг. Гра на ТСН.ua

Емпайр-Стейт-Білдінг був офіційно відкритий у 1931 році і на той час був найвищою будівлею світу. 

85 років тому, 1 травня 1931 року, відбулося відкриття одного із найвищих хмарочосів світу – Емпайр-Стейт-Білдінг. 102-поверховий хмарочос, побудований у стилі ар деко, розташований на Мангеттені (Нью-Йорк, США) та має висоту 381 м (448 м з антеною).

Будівля розташована на П'ятій авеню між Західними 33-ю і 34-ю вулицями. Власником будівлі є компанія W&H Properties. Емпайр-Стейт-Білдінг став першою будівлею у світі, яка мала понад 100 поверхів. На будівництво пішло всього 410 днів. 

Цікаво також, що на початку експлуатації будівлі її шпиль замислювався як причальна щогла для дирижаблів. До річниці відкриття хмарочоса, ми підготували дуже несподівану гру – спробуйте побудувати власний Емпайр-Стейт-Білдінг, склавши пазл.

Щоб скласти пазл, використовуєте мишку. Усі частинки пазлу можна перевертати. Для цього оберіть елемент лівою кнопкою миші, а потім колесом миші повертайте його. Елементи також можна перемішувати, міняти сітку, фон та переглядати зображення, яке збираєтесь скласти. Для цього використовуйте нижню панель меню.

 

Бонусом до Емпайр-Стейт-Білдінг ми пропонуємо вам скласти пазл ще з двома висотками – Бурдж Халіфою та Вежами Петронас.  Бурдж Халіфа - найвищий хмарочос у світі, розташований у місті Дубай (ОАЕ). На сьогодні він є найвищою спорудою планети. Хмарочос сягає 828 метрів і складається зі 162 поверхів. Вартість спорудження - 4,1 млрд доларів.

 

Вежі Петронас - близнюки-хмарочоси в Куала-Лумпурі (Малайзія). Кожна вежа заввишки 375 метрів (зі шпилем 451,9 м) має 88 поверхів. Будівництво було розпочато в 1995 і завершене у 1998 році. Під час відкриття вежі були найвищими хмарочосами у Євразії. Нині Петронас Тауерс - найвищі вежі-близнюки у світі.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація