День секонд-хенду: чому такі магазини популярні серед українців

День секонд-хенду: чому такі магазини популярні серед українців

Фото: Associated Press

70% усіх людей на Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду.

Сьогодні, 17 серпня, День секонд-хенду. За статистикою, 70% усіх людей на Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду. Кількість таких магазинів в Україні постійно зростає

Про особливості секонду — у сюжеті Сніданку з 1+1. 

Секонд-хенд популярний не лише через низьку вартість. Тут часто можна знайти щось унікальне. Наша героїня Міра в подібних магазинах буває часто. Щось купує для себе, але більшість речей - це образи кіногероїв. Вона костюмерка. За її словами, тут можна знайти унікальні фасони, розміри і водночас не витратити купу грошей.

Надія Мороз, власниця мережі магазинів секонд-хенд, каже, скільки ж можна зекономити на секонді: "Штани, які у нас в магазині коштують 99 гривень, в будуть коштувати дві тисячі". Утім, у подібних магазинах важливо знати, як шукати. Надія називає головний секрет - це етикетки.

В асоціації дилерів одягу секонд-хенд розповідають, що Україна - лідер споживання секонд-хенду в світі. Через пандемію галузь втратила величезні кошти: "Якщо в цифрах це розуміти, то приблизно січень, лютий, березень - це було близько 13-17 мільйонів доларів США ввезення. Протягом наступних місяців торгівля впала в 10 разів, тобто 1,2-1,4 мільйони доларів США". 

Але влітку вживані речі знову активно поїхали до України і обсяг ввезення в липні навіть побив показник, що існував на початку року.

День секонд-хенду: в чому його особливість і як галузь переживає пандемію

День секонд-хенду: в чому його особливість і як галузь переживає пандемію

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація