Квіт звільнив весь відділ аудиторів після перевірки НАУ

Квіт звільнив весь відділ аудиторів після перевірки НАУ

НАУ є об'єктом комерційної уваги з боку кількох осіб, зазначив Квіт / Фото: facebook.com/serhiy.kvit.3

Міністр розповів, що у виші були виявлені фінансові маніпуляції.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив, що звільнив відділ внутрішнього аудиту міністерства у повному складі за результатами перевірки Національного авіаційного університету.

"Я звільняю відділ внутрішнього аудиту міністерства, який займається перевіркою вишів в системі Міністерства освіти і науки. Мені видно, що дивним чином інтереси тих осіб, у яких є приватна комерційна зацікавленість в НАУ, збігаються з інтересами всіх наших колег, які пішли перевіряти", - заявив він на брифінгу в четвер у Києві.

Міністр розповів, що в результаті перевірки були виявлені факти маніпуляцій із землею в Києві і Київській області, з квартирами, з інвесторами, факти незаконного призначення та перебування на посадах низки проректорів. А в 2012 році НАУ без тендеру закупив в українського заводу навчальні австрійські літаки і є інформація, що вони коштували в 1,5 разу дорожче, ніж могли б.

"За кожним фактом перевіряючими не було виявлено і перевірено всі необхідні документи та договори", - сказав Квіт і додав, що після аналізу документів аудиту вони будуть передані до правоохоронних органів.

Міністр також підкреслив, що НАУ є об'єктом комерційної уваги з боку декількох осіб. "І не буде секретом, що одним із них є Максим Луцький, який зараз обіймає посаду проректора", - додав він.

Квіт повідомив, що він призначив нового виконувача обов'язків ректора НАУ – викладача цього університету Римвидаса Хращевського, який в зараз не може потрапити в свій кабінет, і для вирішення цього питання підключено Міністерство внутрішніх справ та Державна служба охорони.

Нагадаємо, у липні Генеральний прокурор України Віктор Шокін повідомив про обшуки в Українському центрі оцінювання якості освіти, керівництво якого "вчинило тяжкий злочин". Сергій Квіт назвав обшуки під час вступної кампанії "дуже підозрілими". Також він заявив, що керівник центру Ігор Лікарчук є "дуже порядною людиною".

Повʼязані теми:

Наступна публікація