Лікарська ковбаса "святкує" 80-річчя

Рецептуру ковбаси розробляли для відновлення здоров'я громадян, підірваного громадянською війною та царатом.

Лікарська ковбаса - цьогорічна ювілярка. 80 років тому, 1936-го, вона вперше з'явилася на прилавках. Назва "Лікарська" - не випадкова, рецептуру розробляли для відновлення здоров'я громадян, підірваного громадянською війною та царатом. Спочатку її ледь не прописував лікар, а до складу ковбаси не увійшов перець - як подразнювач шлунка.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Делікатес дитинства тих, кому за 40, розробляли як дієтичний продукт для відновлення здоров'я громадян і рецепт, нібито, затверджував безпосередньо народний комісаріат охорони здоров'я.

Лікарську ковбасу, за якою частина населення досі так ностальгійно зітхає, почали виготовляти лише після закупки технології та обладнання в американців. А загалом лікарська ковбаса - це радянський варіант італійської мартадели.

Більше подробиць, а також як приготувати лікарську ковбасу в домашніх умовах, дивіться в сюжеті Валентини Доброти.

ВідеоЛікарська ковбаса цьогоріч святкує 80 річницю

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: