"Нова пошта" надіслала в 11 лікарень фінальну партію гуманітарної допомоги

"Нова пошта" надіслала в 11 лікарень фінальну партію гуманітарної допомоги

Фото: УНІАН

На забезпечення лікарень обладнанням та засобами індивідуального захисту вкладено 25 млн грн.

За неповних три місяці найбільша приватна компанія поштового зв'язку України "Нова пошта" вклала 25 млн грн для забезпечення лікарень обладнанням та засобами індивідуального захисту в умовах коронавірусної пандемії. 5 червня 2020 року компанія доставила фінальну партію гуманітарної допомоги ще в 11 медустанов нашої країни.

Сучасну медтехніку, засоби індивідуального захисту та супутні медичні товари "Нова пошта" надіслала для лікарів Міської дитячої лікарні № 2 міста Миколаєва, Центральних районних лікарень Кам'янця-Подільського, Сторожинця Чернівецької області, Кременчука, міських лікарень Стебника Львівської області, Троїцького та Білокуракиного Луганської області, Золочева та Краснопавлівки Харківської області, Гайсина Вінницької області, Київської міської клінічної лікарні № 8.

Для дитячої лікарні Миколаєва придбано 10 лікарняних ліжок "Біомед", УЗД-сканер, 20 інгаляторів, 4 інфузійні насоси, 2 монітори пацієнта, 5 пульсометрів, трансілюмінатор для венозної пункції.

Кременчуцькі медики отримають 2 електрокардіографи. Лікарям з Києва відправлено 25 дозаторів введення ліків, 150 бактеріальних фільтрів для апаратів ШВЛ, 50 особових кисневих масок, 100 носових кисневих катетерів і 100 катетерів для бронхосанації.

Крім обладнання, фінальним одержувачам гуманітарної допомоги "Нова пошта" закупила 56000 медичних масок, 8900 респіраторів, понад 200 захисних костюмів, 300 медичних халатів, 1800 захисних рукавичок і 1200 шапочок, 5200 комплектів високих бахіл і безліч інших супутніх медичних засобів.

"Ситуація з коронавірусною пандемією поступово стабілізується. Наша компанія не залишилася осторонь від загальної біди і внесла свій посильний внесок у боротьбу з інфекцією. Нам вдалося вдосконалити нашу систему закупівель і логістики, що дозволило своєчасно реагувати на прохання лікарів, швидко придбати і оперативно доставляти необхідну для порятунку життів обладнання, препарати, засоби індивідуального захисту та інші медичні вантажі. Зараз ще в 11 лікарень України "Нова пошта" передала фінальну партію допомоги, цим завершуємо наш Маніфест про виділення 25 млн грн", – сказала співзасновниця "Нової пошти" Інна Поперешнюк.

Як повідомлялося раніше, рішення про виділення 25 млн грн керівництво "Нової пошти" ухвалило 15 березня 2020 року. Через 3 дні, 18 березня, відбулася відвантаження першої партії устаткування та ЗІЗ для Полтавської обласної клінічної лікарні. Всього компанія надала допомогу 25 лікарням у 13 областях України. Медзаклади отримали від "Нової пошти" більш 280 тис. шт. засобів індивідуального захисту для медперсоналу, 7,5 тис. літрів антисептичних та дезінфікувальних засобів, а також понад 4,5 тисячі одиниць обладнання.

У квітні "Нова пошта" встановила своєрідний рекорд, безкоштовно доставивши до 24 області країни 120 тонн медичних вантажів всього за 4 дні. "Нова пошта" активно долучалася до роботи щодо залучення волонтерських рухів і громадських організацій до закупівель і безкоштовної доставки необхідних медичних товарів, приєдналася до соціальних ініціатив великих торгових мереж, благодійних фондів і муніципальних органів влади, забезпечуючи пенсіонерів та соціально вразливі категорії людей продуктовими наборами та товарами першої необхідності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація