Поліціянтів, які били протестувальника під судом у справі Стерненка, відсторонили – Крищенко

За цим фактом проведуть службове розслідування.

Поліція Києва усунула правоохоронців, які били учасника акції на підтримку підозрюваного у вбивстві активіста Сергія Стерненка. За цим фактом проведуть службове розслідування, а його результати передадуть до Державного бюро розслідувань.

Про це сказав керівник поліції Києва Андрій Крищенко у коментарі "Українській правді".

"З огляду на інформацію у пресі, де є фото, на якому є дії, що можуть свідчити про можливе перевищення сили поліцейськими, мною призначена службова перевірка. Ці двоє осіб відсторонені від несення служби", - сказав Крищенко.

Він додав, що усі матеріали службового розслідування будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Крищенко також закликав ЗМІ, у яких є відео чи більше фото цього інциденту, надати їх поліції, або публічно їх розмістити, щоб правоохоронці мали змогу якомога скоріше провести службове розслідування і поінформувати суспільство про його результати.  

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня, під час акції протесту під будівлею Шевченківського райсуду Києва сталися сутички активістів з правоохоронцями. У суді продовжують обирати запобіжний захід активісту та колишньому очільнику одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку.

У Міністерстві внутрішніх справ прокоментували сутички під Шевченківським районним судом Києва, унаслідок яких поліція затримала п'ятьох осіб. Під час цього ЗМІ зафіксували, як правоохоронці били протестувальника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація