"Краще прийти в СБУ, аніж лягти в могилу": Стерненко розповів про допит 

"Краще прийти в СБУ, аніж лягти в могилу": Стерненко розповів про допит 

Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

В одному кримінальному провадження Стерненко має статус потерпілого, а в іншому - свідка.

Активіст Сергій Стерненко, якого викликали на допит в Службу безпеки України, у справі нападу на нього, розповів про допит. Про це він повідомив біля стін СБУ в Аскольдовому провулку.

"Я не знаю, чи це останній похід сюди. Я не знаю, чи будуть мене викликати сюди, чи будуть виламувати двері в квартиру. Але я знаю точно, що вони сьогодні побачили, що ми не кидаємо своїх. Ми будемо боротися за наші права. Не за права Сергія Стерненка, а за загальне право громадян України захищати своє життя. Захищатися від нападів і захищатися від диктатури", - заявив він.

Стерненко подякував, всім хто зібрався на акції, за підтримку.

Дивіться вихід Сергія Стерненка після допиту в СБУ

Сергій Стерненко дав покази в СБУ після проведення окремих слідчих та процесуальних дій

Опубліковано ТСН Live Понеділок, 18 травня 2020 р.

"Нас ознайомили з частиною кримінального провадження і сказали, що мають ознайомити моїх адвокатів днями і з ще частиною матеріалів провадження. Ми дізнались багато цікавого і я думаю, що найближчими днями ми спробуємо організувати окрему прессконференцію для того, щоб розставити всі крапки над і у цій справі. Суспільство повинно знати правду. 

Я діяв у межах закону. І якщо на вас, коли-небудь нападуть - захищайте своє життя. Краще прийти в СБУ, аніж лягти в могилу", - пояснив він.

За його словами, якщо СБУ визнало, що на Стерненка було скоєно напад групою осіб - справу проти нього мають закрити.

Як відомо, сьогодні зранку у Києві біля будівлі СБУ проходить акція на підтримку Стерненка. Пізніше пресслужба СБУ повідомила, що поки Стерненку не планують оголошувати підозру.  

Раніше активіст розповідав про підозру. "Офіційно у виклику зазначено, що це у справі 1215 (проти мене) та для участі у слідчих і процесуальних діях. В яких саме - слідчий не вказує", - пояснив він.

Як повідомлялося, через інформацію про те, що Стерненку найближчим часом оголосять підозру в умисному вбивстві, у соцмережах активно поширювався флешмоб на підтримку активіста із хештегом #рукигетьвідСтерненка. Увечері 6 травня у дев’яти містах України відбулися акції на підтримку активіста. Футбольні фанати низки українських клубів готові протестувати у разі ув'язнення активіста.

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня 2018 року в Одесі на Сергія Стерненка напали двоє чоловіків поблизу його дома. Під час захисту Стерненко смертельно поранив одного з нападників, другий чоловік втік. Його потім затримали, а пізніше відпустили.

Це був вже не перший замах на життя активіста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація