Промова Порошенка на Майдані: Ми повернемо Донбас і виженемо загарбника

Промова Порошенка на Майдані: Ми повернемо Донбас і виженемо загарбника

Порошенко виступив з промовою на Марші миру в Києві. / Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Порошенко виступив з емоційною промовою і запевнив, що влада поверне контроль над Донбасом.

Президент України Петро Порошенко виступив на майдані Незалежності в Києві, де зібралися близько 20 тисяч учасників Маршу миру.

"Десятки тисяч людей зібралися сьогодні на українському Майдані Незалежності. Мільйони людей по всій Україні - від Закарпаття до Луганської і Донецької областей - сьогодні зібралися на спільну молитву за спокій безневинних жертв", - сказав президент.

"Вдячний кожному українцю, хто сьогодні не залишився байдужим", – сказав Порошенко людям, які пройшли від парку Шевченка до Майдану, щоб вшанувати загиблих цього тижня під Волновахою, а також інших жертв збройного конфлікту на сході України.

"Україна продемонструвала, що вона є миролюбною європейською державою. Сьогодні вночі наші "кіборги" в донецькому аеропорту демонструють мужність, патріотизм, героїзм, є прикладом, як треба захищати Україну. Ми не віддамо ні п'яді української землі", - наголосив президент.

"Ми повернемо Донбас, ми відродимо на Донбасі українство, ми продемонструємо, що ще одним надзвичайно важливим чинником нашої перемоги є наша з вами єдність", - додав Порошенко.

Як наголосив президент, "з нами правда, з нами весь світ і з нами Господь Бог, і з нами буде перемога. Перемога над терором, перемога над загарбниками. Ми переможемо в нашій боротьбі за мир.

"Загарбник буде викинутий з української території", – наголосив на завершення своєї промови президент України.

Після виступу Порошенка на майдані Незалежності розпочався молебень за загиблими, який провели патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет та предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав.

У жалобному заході взяли також участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, депутати Верховної Ради, інші високопосадовці. Аналогічні акції відбуваються сьогодні також у Харкові та багатьох інших українських містах, а також за межами України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація