У Києві попрощалися з легендарним українським спецпризначенцем Темуром Юлдашевим

У Києві попрощалися з легендарним українським спецпризначенцем Темуром Юлдашевим

Сиротами залишилися п'ятеро дітей Юлдашева.

Він загинув біля Савур-Могили на День незалежності.

У Києві на військовому цвинтарі попрощалися з легендарним військовим Темуром Юлдашевим, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

На цвинтарі з Темуром прощаються декілька сотень людей. Переважно з Луганська - звідти родом загиблий.

Рік тому для оборони рідного міста Юлдашев створив батальйон, який так і називався "Темур". Коли разом зі своїми підлеглими їхав у тренувальний табір на підготовку, автобус з добровольцями зупинили. Юлдашев запропонував узяти себе в заручники і взамін відпустити своїх добровольців. У полоні він пробув 35 днів. Як звільнився - знову повернувся боронити Луганськ. Товариші згадують його, як найвідданішого патріота.

"Був найкращим сином України. Тобто, це людина, яка захищала її до останнього", - каже товариш загиблого "Сокіл".

"Насправді людина з великої букви. Ніколи нічого не боявся, завжди говорив те, що думав", - каже ще один його товариш Сергій Шакун.

До війни Юлдашев провів на військовій службі понад 20 років. Був професійним спорстменом - майстром спорту міжнародного класу з важкої атлетики. Але рідні кажуть, йому завжди хотілося більшого.

Темуру було 45. Він загинув біля Савур-Могили у у серпні, в День незалежності України. Він був дуже сильно поранений і при спробі виходу з сильного оточення загинув. Сиротами залишилися п'ятеро дітей.

Тіло знайшли 1-го жовтня, але упізнати було неможливо. Діти здали аналізи ДНК, але згодом, вочевидь, результати загубили і про збіг даних родині повідомили лише нещодавно. Нині дружина Віолетта з п'ятьма дІтьми живе у Харькові.

"Розмова остання була тут, у Києві. Я спитала: "Темур, а як же я з 5 дітьми залишусь? Він сказав: "Вілочка, ти впораєшся, я добре знаю, що ти з усім впораєшся", - розповідає дружина загиблого військового.

Нагадаємо, експертиза підтвердила загибель в зоні АТО чемпіона з важкої атлетики Темура Юлдашева.

Кореспондент ТСН Тетяна Лазарчук

На військовому кладовищі у Києві прощалися з Темуром Юлдашевим

На військовому кладовищі у Києві прощалися з Темуром Юлдашевим

Повʼязані теми:

Наступна публікація