В анексованому Криму закрили музей Лесі Українки

В анексованому Криму закрили музей Лесі Українки

За даними окупаційної влади, начебто у музеї обвалився дах.

Самопроголошена влада Криму закрила начебто на ремонт музей Лесі Українки у Ялті, після чого він може припинити своє існування.

Про це повідомила засновник музею, професор Острозької академії Світлана Кочерга, пишуть "Крим.Реалії".

"Там, дійсно, була велика тріщина і, мабуть, посипалося каміння. Але музейники нічого не розкажуть, а ось ті люди, які були у нас волонтерами, друзями музею, вони очевидці, вони розповіли, що, дійсно, це сталося. Приміщення, дійсно, потребувало ремонту", - зазначила вона.

На словами Кочерги, з початку лютого музей був закритий на ремонт, офіційно - до кінця 2017 року.

"Доля музею Лесі Українки в Ялті - під великим питанням. Мене хвилює, в якому стані буде працювати цей музей і чи залишиться він там, може, залишать там кімнату або щось таке, але самого музею може не стати... Я допускаю, що музей відновлять, але він буде з іншою концепцією, наприклад, музей російської культури з вкрапленням, як називають, народів Росії. Музей Лесі Українки, яким він був, хоча б на рівні відділення, думаю, що не відкриють", - наголосила вона.

Наразі на сайті музею інформації про реконструкцію немає, телефони для зв'язку недоступні.

Нагадаємо, раніше у Криму обмежили відвідування замку "Ластівчине гніздо" через його реставрацію. За даними так званого міністра культури Криму, пам'ятка будь-якої миті може обвалитися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація