Зеленський призначив Абромавичуса гендиректором "Укроборонпрому"

Зеленський призначив Абромавичуса гендиректором "Укроборонпрому"

Фото: УНІАН

Президент підписав указ.

Президент України Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром".

Указ №641 опубліковано на сайті глави держави.

"Призначити Абромавичуса Айвараса генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром", - йдеться в тексті документу.

Іншим указом №640 Зеленський звільнив звільнив Павла Букіна з посади глави "Укроборонпрому".

Айварис Абромавичус український політик литовського походження. У грудні 2014 року тодішній президент Петро Порошенко надав йому українське громадянство. В уряді Яценюка Абромавичус очолив міністерство економічного розвитку і торгівлі. У лютому 2016 року – заявив про відставку.

Президент Володимир Зеленський у червні нинішнього року призначив його членом Наглядової ради "Укроборонпрому".

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Експрезидент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Верховна Рада України IX скликання розпочала свою роботу

Верховна Рада України IX скликання розпочала свою роботу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація