Могеріні погрожує заходами у відповідь за штурм Дебальцевого

Могеріні погрожує заходами у відповідь за штурм Дебальцевого

Могеріні звинуватила РФ і бойовиків у порушенні Мінських угод / Фото: Reuters

Глава дипломатії ЄС закликала надати негайний доступ місії ОБСЄ і дозволити здійснювати моніторингові функції та функції верифікації у Дебальцевому.

Події навколо Дебальцевого є порушенням режиму припинення вогню.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, передає УНІАН.

Вона закликала терористів і Росію негайно виконати Мінські зобов'язання, інакше Євросоюз вживатиме необхідних заходів.

"Дії підтримуваних Росією сепаратистів у Дебальцевому є чітким порушенням режиму припинення вогню. Сепаратисти повинні припинити усі військові дії. Росія та сепаратисти повинні негайно та повністю виконати зобов'язання, про які було домовлено у Мінську, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН, яка була ухвалена 17 лютого, починаючи з виконання режиму припинення вогню та відведення усієї важкої зброї", - заявила Могеріні.

Глава європейської дипломатії також закликала надати негайний доступ Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ і дозволити здійснювати моніторингові функції та функції верифікації у Дебальцевому, навколо цього міста та в будь-яких місцях, якщо місія цього потребуватиме.

"Також має бути забезпечений безпечний прохід для всіх, хто хоче залишити цю територію. ЄС готовий вжити необхідних заходів у разі, якщо будуть продовжені бої та інший негативний розвиток, які будуть порушувати Мінські домовленості", - наголосила Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив про виведення українських військових з Дебальцевого.

Сенатори Маккейн та Грехем закликають Обаму відправити зброю в Україну

Сенатори Маккейн та Грехем закликають Обаму відправити зброю в Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація