У Чернігові поховали розвідника, який підірвав себе гранатою

У Чернігові поховали розвідника, який підірвав себе гранатою

Могилу Євгена Лоскота знайшли під Веселою Горою

Бойовики називали бійця "скаженим укропом".

У Чернігові попрощались із захисником Луганського аеропорту Євгеном Лоскотом, якого сепаратисти називали "скаженим укропом", повідомляє ТСН.16:45.

Євген зник рік тому неподалік Веселої Гори. Розвідник виконував бойове завдання в тилу ворога. Як з'ясувалося згодом, Євгена намагалися взяти в полон. Але він, відстрілявши всі набої, підірвав себе гранатою.

За однією з версій після вибуху розвідник вижив, але його пораненого розстріляли терористи за зухвалість. Могилу героя знайшли під Веселою Горою. Експертиза ДНК підтвердила, що тіло належить саме йому. Сьогодні з бійцем прощається все військове містечко.

"Ми шукали його не мертвим, ми шукали його живого. Перше, що це офіцер, а офіцерів так просто не вбивають, їх стараються взяти в полон і добре виміняти. Він тримався до кінця, відстрілювався, коли закінчилися набої, він гранату підірвав. Іще після цього чотири доби був живий, але скоріше за все його просто добили", - розповів волонтер Ігор Корнієнко.

Тривалий час Євген Лоскот числився у списках зниклих без вісти, які було складено майже рік тому Центром звільнення полонених.

У Чернігові попрощалися з захисником Луганського аеропорту

У Чернігові попрощалися з захисником Луганського аеропорту

Повʼязані теми:

Наступна публікація