Україна отримала ноту про черговий "гумконвой" із РФ

Україна отримала ноту про черговий "гумконвой" із РФ

Фото: Reuters

У відповідь у українському МЗС порадили відправити вантаж залізницею.

МЗС України отримав від колег з Росії ноту про намір відправити 16 квітня на Донбас черговий "гуманітарний конвой".

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

"Не припиняються провокації Росії з її так званими "гуманітарними", а по суті контрабандними конвоями. 11 квітня МЗС України отримав ноту російського МЗС про намір російської сторони направити 16 квітня до Донецької та Луганської областей України черговий такий вантаж", - наголосив він, пише УНІАН.

Перебийніс також додав, що Україна неодноразово звертала увагу російської сторони на те, що попередні "гуманітарні вантажі" переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства, загальновизнаної міжнародної практики.

У відповідь на ноту Україна рекомендувала російській стороні відправити вантаж залізничним транспортом через контрольовані компетентними органами України пункти пропуску у Харківській та Луганській областях для проведення передбачених законодавством процедур прикордонного й митного контролю.

Крім того, Перебийніс зазначив, що Росію закликали привести вміст гуманітарних вантажів у відповідність до вимог законодавства України, зокрема щодо підакцизних товарів.

"Вважаємо, що систематичне ігнорування Росією законних вимог України є серйозним викликом у системі міжнародної безпеки. Така наруга над міжнародним правом не повинна перетворюватися на рутину і має отримувати жорстку реакцію з боку відповідних міжнародних організацій", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, раніше росіяни провезли у "гумконвої" на Донбас небезпечний вантаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація