Україна погодилась на обмін 87 полонених на 309 затриманих

Україна погодилась на обмін 87 полонених на 309 затриманих

Також вдалося передати листи й посилки від родин заручникам на окуповані території. 

Українська сторона готова на обмін полонених із бойовиками.

Про це написала член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі - перший заступник голови ВР Ірина Геращенко у Facebook.

"В присутності ОБСЄ підтвердили передану днями пропозицію щодо негайного звільнення заручників, ми вимагаємо звільнити 87 українців , чиє місцезнаходження нами встановлене. Українська сторона в рамках компромісу готова звільнити 309 осіб, аби тільки витягти наших. Важливо, що ОРДЛО вже не заперечує утримання 87 українців зі списку 144, ми важко знаходимо інформацію про кожного й боремося за їхнє включення в списки", - повідомила вона.

Наразі українська сторона чекає відповіді на офіційні компромісні пропозиції.

"Камінь спотикання: це вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дії мінських угод, тому це неприйнятно", - наголосила Геращенко.

Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де українську сторону представляли також В. Медведчук, і експерти з СБУ та В. Лутковська. ...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 6 сентября 2017 г.

Нагадаємо,  Україні відомо про місцезнаходження 87 із 144 українських заручників у окупованих районах Донецької  і Луганської областей. Щоправда, до останньої зустрічі групи у Мінську представники ОРДЛО підтверджували тільки 71 особу.  Геращенко наголосила, що Україна у питанні обміну полоненими готова до найширших компромісів. Останні кілька місяців представники ОРДЛО вимагають звільнення 43 осіб, які не мають жодного стосунку до зони АТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація