В окупованому Донбасі шукають українських "ліквідаторів" ватажків бойовиків

В окупованому Донбасі шукають українських "ліквідаторів" ватажків бойовиків

Фото: Reuters

Терористи навіть проводять обшуки у будинках мирних жителів

На окупованих територіях Донбасу терористи розгорнули пошукові операції з виявлення "груп ліквідаторів" сил АТО. Про це повідомив нардеп, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що бойовики вважають, що українська сторона непередодні травневих свят "заслала" декілька "спецгруп", які повинні фізично ліквідувати ватажків "ДНР".

"У зв'язку з чим посилено "пропускний режим" і патрулювання житлових кварталів, відзначається збільшення кількості обшуків під виглядом "перевірок підприємств і організацій", а також житла громадян", - зазначив Тимчук.

При цьому, серед терористів ширяться чутки про плани керівництва "1 АК" щодо активізації боїв на маріупольському та горлівському напрямках.

"…відразу на декількох ділянках відзначається активізація розвідки терористів (збільшено кількість спостерігачів на передньому краї, активізувалася агентурна розвідка на звільненій території, якій поставлено завдання відстежувати місця розташування пунктів управління АТО, великих залізничних станцій і рух техніки на основних магістралях)", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО стабілізувалась ситуація. За минулу добу українські військові зафіксували порушення режиму тиші з боку терористів 5 разів. Поміж тим, бандформування вели неприцільний вогонь із гранатометів та стрілецької зброї по позиціях ЗСУ  в районі Зайцевого та Луганського.

Раніше, проросійські бойовики відверто ігнорують усі Мінські домовленості. В перший же день святкового перемир'я вони кілька разів порушили режим припинення вогню. Навіть використовували безпілотники з вибухівкою. В Авдіївській промзоні до ворога залишається кілька сотень метрів, а на подвір'ї міни розсипають сталеві осколки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація