Лимонний тарт з меренгою і лохиною

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей десерт з легкістю прикрасить святковий стіл і зробить його довершено ідеальним.

Ніжна пісочна основа у поєднанні з кисло-солодким лимонним курдом і цитрусовими нотками цедри, з легкою хмаринкою меренги і свіжим акцентом у вигляді улюблених ягід — все у цьому десерті просто прекрасне.

Кожен інгредієнт доповнює інший, а разом вони створюють неповторну симфонію смаку. А ще цей тарт має чудовий вигляд, тому з легкістю прикрасить святковий стіл і зробить його довершено ідеальним.

Тарт із лохиною, для блогів_4
instagram.com/alonka_good

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • 165 г борошна;
  • 120 г масла;
  • 60-80 мл холодної води;
  • дрібка солі.

Для лимонного курду:

  • 240 мл лимонного соку;
  • 3 жовтки;
  • 150 г цукру;
  • 60 г масла;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • цедра одного лимона;
  • дрібка солі.

Для швейцарської меренги:

  • 2 білки;
  • 100 г цукру;
  • ягоди для подачі.
Тарт із лохиною, для блогів_11
instagram.com/alonka_good

Приготування:

1. Спочатку необхідно приготувати тісто. Для цього в миску просіяти борошно, додати сіль і нарізане кубиками масло. Розтерти руками тісто у крихту. Далі поступово додавати воду і вимішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідної гладкої консистенції і перестане розкришуватися.

2. За бажанням до пісочної основи можна додати столову ложку лимонної цедри для аромату і додаткового цитрусового акценту.

3. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на 1-2 години. Тим часом можна зайнятися приготуванням начинки.

4. Для цього у невелику каструльку налити лимонний сік і довести його до кипіння, але не дати закипіти. Окремо в мисці збити жовтки з цукром, лимонною цедрою і крохмалем, додати дрібку солі. Маса в результаті повинна стати пишною і злегка побіліти.

5. Тепер сюди тонкою цівкою влити гарячий лимонний сік, постійно помішуючи яйцеву масу. Змішати і перелити назад у каструлю. Варити курд 5-10 хвилин, постійно помішуючи, до густої консистенції. Зняти з вогню, охолодити і ввести шматочок масла. Начинка готова.

Тарт із лохиною, для блогів_9
instagram.com/alonka_good

6. Саме час дістати з холодильника тісто, розкачати його качалкою і помістити у форму для тарта. Обрізати залишки з країв форми, наколоти дно виделкою і помістити тісто разом із формою назад до холодильника.

7. Щоб приготувати швейцарську меренгу, потрібно спочатку підготувати водяну баню. Для цього у велику каструлю налити трохи води, поставити на вогонь і довести її до кипіння. Зверху помістити ємність, яка не повинна торкатися окропу у каструлі.

8. В ємність відділити білки і насипати цукор. Все добре збивати вінчиком, поки цукор не розчиниться і маса не побіліє. Зняти білки з водяної бані і збивати на високих обертах міксера протягом 10-15 хвилин доти, доки меренга не стане достатньо густою і добре триматиметься на вінчиках міксера.

9. Тепер розігріти духовку до 180 градусів. У форму для тарту необхідно застелити лист пергаментного паперу, насипати квасолю чи горох і запікати з ним тісто протягом перших 15 хвилин, далі квасолю варто забрати з форми і продовжити готувати тісто ще 15 хвилин.

10. З охолодженої форми дістати пісочну основу, залити в неї готовий лимонний курд. Зверху намастити меренгою і прикрасити лохиною чи будь-якими іншими улюбленими ягодами. Ніжний лимонний тарт з меренгою і ягодами готовий.

Тарт із лохиною, для блогів_13
instagram.com/alonka_good

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/alonka_good

Залиште свій коментар

Вибір редакції