Крашанки, яких точно не буде ні у кого

Крашанки, яких точно не буде ні у кого

Фото: ТСН.ua

Навіть до створення звичайних крашанок на Великдень можна підійти творчо.

Мабуть, немає в Україні людини, яка б ніколи не фарбувала яйця на Великдень лушпинням цибулини. Цей спосіб дійшов до нас з давніх-давен, коли використовувалися лише природні барвники. А зараз він є чи не найдешевшим серед усіх, оскільки пара цибулин точно знайдеться на будь-якій кухні. Проте ми внесемо трохи творчості і зробимо не прості крашанки, а дуже гарні.

Окрім самих яєць нам знадобляться:

  • жіночі капронові колготки;
  • декілька гілочок петрушки або іншої зелені з гарним листям;
  • звичайний папір;
  • олівець;
  • невеличкі манікюрні ножиці.

 

 

Для початку нам необхідно підготувати самі яйця. Для цього розрізаємо колготки на прямокутники так, щоб в один можна було загорнути яйце. З решток, що залишаться, нарізаємо тонкі пасма, якими потім зав’яжемо матеріал позаду яйця.

 

 

Принцип того, що ми робимо — треба щось покласти на поверхню яйця, огорнути його повністю матеріалом, щоб це щось дуже щільно прилягало, та відварити у цибуляному відварі.

 

Фото: ТСН.ua

 

Отже, загортаєте яйця, як вказано вище. Для відвару берете лушпиння, заливаєте водою та доводите до кипіння. 

 

Фото: ТСН.ua

 

Нехай прокипить хвилин п'ять і тоді можна класти яйця. Далі робимо все як зазвичай — відварюємо скільки треба і зливаємо воду. А вже після цього обережно ножицями розрізаємо пасмо та звільняємо яйце від його "обгортки".

Найпростіший спосіб — використати листя петрушки, агруса, чорної смородини або якоїсь іншої рослини, що має красиву форму. У цьому випадку яйця навіть трохи підфарбуються травяною фарбою.

 

писанки, Великдень / Фото: ТСН.ua

 

Якщо докласти трохи більше зусиль, можна намалювати щось на папері, вирізати та використати аплікацію. Тут вже можна зобразити все, на що здатна ваша фантазія — хрести, написи, паски, птахів чи тварин.

 

 

У мене є чотирирічний син, який не дуже любить крашанки, однак вже є шанувальником Бетмена, трансформерів та саги про "Зоряні війни", тому минулого року я вирішила зробити для нього сюрприз у вигляді яєць з усіма цими героями. 

 

писанки, Великдень / Фото: ТСН.ua

 

Цього року ситуація з апетитом майже не змінилася, проте розширилися мультиплікаційні уподобання, тож планую заохочувати його, наприклад, новим улюбленцем Губкою Бобом.

 

Фото: ТСН.ua

 

Все — таких яєць на Великдень точно ні в кого не буде!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу! 

Повʼязані теми:

Наступна публікація