Допомоги потребує 5-місячна дитинка Ангеліна

Допомоги потребує 5-місячна дитинка Ангеліна

Фото: ТСН

Немовлятко потребує термінової операції за кордоном.

Немовлятко Ангеліна потребує підтримки небайдужих українців. Перше маля в батьків отримало діагноз, який перевернув життя всієї родини, повідомляє кореспондент ТСН.

5-місячна дівчинка в захисній масці, бо дуже вразлива до інфекцій, а підчепити недугу для неї ледве що не катастрофа. В Ангеліни рідкісне захворювання – ювенільна мієломоноцитарна лейкемія. "Я не могла повірити, що з нами таке може бути. Я дуже чекала на дитину, вона в мене появилися, я втішилася, не могла повірити, що у дитина буде така хвороба", - плаче мама Наталія Лунич. Хвороба в дівчинки вроджена, діагностували її в чотири місяці, коли Ангеліна захворіла на бронхіт. Медики зробили аналізи і були приголомшені – страшний діагноз підтвердився. "Дуже тяжко все сприймала, але я зрозуміла, що я буду переживати – воно нічого не допоможе, треба просто боротися", - каже мама.

Шанс на життя в Ангеліни є – це трансплантація кісткового мозку. "Дитина не має спорідненого родинного донора, тому трансплантація буде відбуватися від не родинного донора. В умовах України такої маніпуляції провести неможна", - пояснила лікар-гематолог Ольга Дорош. Прооперувати крихітку погодилася клініка в Італії, але там пересадка коштуватиме 125 тисяч євро. Це захмарні гроші для сім'ї, де мама працює на складі, а батько перебивається на тимчасових заробітках. У родини одна надія – на небайдужих. "Без трансплантації, нам сказали, що у нас шансів ніяких. Якщо є біда, думаю, люди відгукнуться і допоможуть, щоб все було добре, врятувати дитину. Просто щоб вони допомогли, хто чим зможе", - каже Наталія Лунич.

Батьки наскладали майже 20 тисяч євро, потрібно ще більше ста. А їхати в Італію треба якнайшвидше – в Ангеліни є лише місяць часу. Батьки просять не залишати їх сам-на-сам із бідою і допомогти врятувати єдину донечку. Для цього можна пожертвувати посильну суму на гривневу карту ПриватБанку 5168 7573 8617 0007. Отримувачем є мама – Наталія Лунич. Або 5168 7554 2530 1930 (Марич Марія Григорівна - бабуся Ангелінки) 

Кореспондент ТСН Марічка Кужик

Повʼязані теми:

Наступна публікація