Ресторатори перекрили рух транспорту на головному перехресті Сум

Ресторатори перекрили рух транспорту на головному перехресті Сум

У «червоній» зоні Суми від 23 березня, і з того дня зачинені не лише бари та ресторани, а і їхні літні майданчики.

У Сумах мітингують ресторатори, які вимагають від влади послаблення карантинних обмежень. Місто у «червоній» зоні, втім під час минулого пікету міський голова обіцяв, що начебто ресторанам та кав’ярням дозволять відкрити літні майданчики.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Ресторатори перекрили рух транспорту на головному перехресті Сум. Спершу, близько години вони стояли з гаслами на Театральній площі, а коли ж до них ніхто з влади не вийшов – перемістилися на перехрестя і перекрили дорогу.

Тут найбільш навантажена транспортна ділянка міста, і перекриття руху викликало чималі незручності у водіїв та містян. Втім, до таких радикальних заходів, кажуть ресторатори, вдалися через те, що влада їх не почула, а обіцянки, дані під час минулого пікету – не виконали.

Нагадаємо, у «червоній» зоні Суми від 23 березня, і з того дня зачинені не лише бари та ресторани, а і їхні літні майданчики. От саме їх минулого тижня ресторатори вимагали відкрити. «Ми не працюємо вже два місяці, два місяці ми без роботи і чекаємо на закінчення локдауну. Ми просимо відкрити літні тераси, бо вже інші міста відкриваються. Ми також готові працювати і просимо надати нам роботу», - каже адміністраторка ресторану Катерина Атаманенко.

Минулого тижня мер Сум заявляв про те, що і він і міська влада на боці рестораторів, що виконком підготував рішення, щоб дозволити роботу літніх майданчиків, але його лишалося узгодити з обласною владою. Цього не сталося. «Або ми вийдемо з «червоної» зони, або буде змінена Постанова КМУ. Ми не можемо йти всупереч законодавству, або рішенням Центральної влади. В жодній області України обласна комісія ТЕБ ТНС не дозволяла саме працювати майданчикам, літнім майданчикам. Окремі дозволи ухвалювали міські комісії ТЕБ ТНС, або міські органи влади, виконкоми, міські ради, ну, це вже їхня відповідальність», - запевняє заступник голови Сумської ОДА Тарас Савченко.

Новини України: сумські ресторатори вимагають від влади послаблення карантинних обмежень

Новини України: сумські ресторатори вимагають від влади послаблення карантинних обмежень

Отже, поки що такої відповідальності не взяла нас себе ані міська влада, ані обласна, тож, то найпевніше, рестораторам доведеться чекати виходу Сумщини із «червоної» зони. Якщо позитивна тенденція щодо захворюваності на коронавірус у Сумах збережеться і надалі, то жорсткі карантинні обмеження можуть зняти вже наступного тижня.

За минулу добу в області захворіло лише 52 людини, одужало 406.

Повʼязані теми:

Наступна публікація