Хлопчисько до останнього подиху. У Києві попрощались з режисером Паперником

Хлопчисько до останнього подиху. У Києві попрощались з режисером Паперником

Хлопчисько до останнього подиху. У Києві попрощались з режисером Паперником

Митець до останнього приховував онкологічне захворювання.

У столиці попрощалися з одним з найвідоміших вітчизняних кліпмейкерів Максимом Паперником. Він помер від раку на 47 році життя. Поховали Максима на Лук'янівському кладовищі, йдеться у ТСН.16:45.

У малому храмі Покровського монастиря зібралися ті, хто прийшов попрощатися з режисером Максимом Паперником. Окремо від усіх тримаються три подруги з чорно-білими фото в руках – однокласниці. Розповіли, яким Максим був у дитинстві.

"Це ми йдемо в 9 клас –Максим найвищий. У нас була дуже маленька класна керівниця – і він був на голову більше. На одному з Нових років ми влаштовували костюмований бал – він зображував Аллу Пугачову в школі", - розповідають подруги.

Минуло двадцять років і Пугачова зіграла вже для нього - Максим зрежисував мюзикл "За двома зайцями". Кар'єру кліпмейкера він розпочав у 1997 рокі. Це тепер "Човен", у який він поклав Ірину Білик разом зі зміями й рибами здається дещо пласким, а тоді це був справжній прорив для українського шоубізу.

"Він дуже багатьох людей підняв. Мене в тому числі. Я порахувала, що мі зняли не один і не два – шість кліпів ми зняли разом", - каже Ірина Білик.

Співачка прощається з Паперником у незмінних чорних окулярах і капелюсі із заклепками. Поруч у не менш промовистому головному вбранні з написом "Ікона" хреститься Асія Ахат. У задньому ряду скромно стоїть Олександр Пономарьов. З-за спин доросліших колег за цехом визирає Віталій Козловський. Ближче до центру зали виблискує темними лінзами Наталія Могилевська. Найперші й найвідоміші їхні кліпи зняв саме Максим.

У Києві попрощалися з відомим кліпмейкером Максимом Паперником

У Києві попрощалися з відомим кліпмейкером Максимом Паперником

"Роботи, які він створив, – зробили український шоу-бізнес. Ніхто ніколи нічого подібного не те, що в країні, в світі таких кліпів з такою кількістю графіки були одиниці", - запевняє Могилевська.

"Він дуже голосно командував на майданчику і заряджав всіх нас. Така постава – завжди дуже бадьорий", - пригадує артистка Ольга Сумська.

Менше року тому Паперник ще з'являвся на світських тусівках. Був схудлим, проте як завжди жвавим. Про онкологічну хворобу колеги та друзі довідалися тільки після смерті. Найближчим Паперник пояснив, що не хоче псувати улюбленого образу.

"Режисер до останнього свого подиху повинен залишатися хлопчиськом і хуліганом. Ось я намагаюся", - говорив Паперник в останньому інтерв'ю.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація